גיימרים אוהבים משחקי אימה, במיוחד כשהם מוצלחים כמו בסדרת Resident Evil שהגיעה לאבן דרך חדשה ולמכירות של 160 מיליון עותקים ברחבי העולם. לא מצאתי לכך סימוכין, אבל עם מספרים כאלה, כנראה שמדובר בסדרת משחקי האימה הנמכרת ביותר בכל הזמנים.
את החדשות הללו סיפקה חברת קאפקום (Capcom) במהלך פגישה עם המשקיעים לרגל תוצאותיה הכספיות לרבעון האחרון. הדיווח הקודם על מספר העותקים שמכרה הסדרה, הגיע בסוף 2023, כשהחברה דיווחה על מכירות של 150 מיליון עותקים.
החברה ציינה בפני המשקיעים שהכותר המרכזי האחרון בסדרה – Resident Evil Village – הוא הכותר הנמכר המהיר ביותר בזיכיון שהגיע ל-10 מיליון עותקים שנמכרו (תוך 3 שנים). עם זאת, הגרסה המחודשת של Resident Evil 4 של השנה שעברה כבר עומדת על 7.6 מיליון עותקים בתקופה של קצת יותר משנה, כך שנראה שבקרוב יהיה לנו מחזיק שיא חדש.
מכות, מפלצות והצלחות נוספות
לענקית המשחקים היפנית יש עוד כמה זיכיונות מצליחים בשרוול מעבר ל-Resident Evil, כך למשל Monster Hunter World שממשיך להחזיק בשיא של החברה כמשחק הנמכר ביותר בכל הזמנים (26.3 מיליון). משחק המכו האחרון של החברה Street Fighter 6 מכר עד כה 3.7 מיליון עותקים ו-Dragon's Dogma 2 ששוחרר במרץ השנה עם מכירות של 3 מיליון עותקים.

בתחילת חודש שעבר במהלך האירוע CAPCOM NEXT חשפה החברה את המאפיינים העיקריים של Dead Rising Deluxe Remaster, והסטודיו גם אישר רשמית את קיומו של משחק ההמשך Resident Evil 9 שיהיה הפרק המרכזי הבא בזיכיון האימה הישרדות.
מלבד משחקים מוצלחים, קאפקום היא כרגע החברה הגדולה היחידה בתעשיית המשחקים שלא הכריזה על פיטורים, ולא שותפה לגל הפיטורים המתמשך בתעשייה, שאחרי הפיטורים האחרונים בבאנג'י (Bungie) שלח הביתה כבר 11,400 עובדים.
מקור.