בעקבות כמה רכישות ענקיות בתעשיית משחקי הווידאו, יוביסופט דנה ברעיון להירכש בעצמה.
במהלך שיחת הוועידה הפיננסית של יוביסופט למשקיעים ואנליסטים, במסגרת דיווח תוצאותיה הכספיים לרבעון האחרון, התייחסה החברה לטרנד הנוכחי של רכישות ענק בתעשייה. המנכ"ל איב גילמוט ומנהל הכספים הראשי פרדריק דוגה דיברו על המגמה האחרונה של רכישות וקונסולידציה.
מפתחת Assassin's Creed הבהירה שעצם הישארותה עצמאית אינה אומרת הפחתה בגישה לכל הפלטפורמות, נינטנדו הובאה כדוגמה.
בנוגע לגל הרכישות העכשווי, בו מיקרוסופט רוכשת את Activision Blizzard, סוני קונה את Bungie, ו-Take-Two קונה את Zynga, יוביסופט מודעת לעצמאותה החזקה ציינה החברה כי:
הנכסים של יוביסופט מעולם לא היו כל כך חזקים בתקופה שבה ערך הנכסים מעולם לא היה כה גבוה
עסק משפחתי חזק
יוביסופט היא עדיין חברה עצמאית, בבעלות ובשליטה של הבוס איב גווילמוט שמשפחתו הקימה את העסק אי שם בשנת 1986.
אחד האירועים המתוקשרים לנסיון רכישה, אירע בשנת 2016, בה היא נלחמה בניסיון השתלטות פומבי של קונצרן התקשורת הצרפתי Vivendi, והיא נשבעה "להילחם" להישאר עצמאית בכל מחיר. אותה ויוונדי אגב, הייתה פעם חברת האם של אקטיוויז'ן, ובליזארד.
הסנטימנט של חברת יוביסופט להירכש נשמע בימים אלו מדוד יותר מהשנים ההן.
"תמיד קיבלנו את ההחלטות שלנו לטובת מחזיקי העניין שלנו, שהם השחקנים, העובדים ובעלי המניות שלנו", ציין גילמוט. "אז יוביסופט יכולה להישאר עצמאית. יש לנו את הכישרון, את ההיקף התעשייתי והפיננסי, ופורטפוליו גדול של IP חזק…
למרות שאמרתי שאם תהיה הצעה לקנות אותנו, הדירקטוריון היה כמובן בוחן את זה לטובת כל בעלי העניין.
במעמד השיחה עם המשקיעים ציינה גם יוביסופט מכירות מרשימות של 1 מיליארד דולר לכותר האחרון בסדרה Assassin's Creed Valhalla.
בסוף שנה שעברה יוביסופט נכנסה לתחום ה-NFT כשהשיקה פלטפורמה בשם קוורץ (Quartz) למסחר בפריטי NFT, אותם היא מכנה "דיג'יטס" (Digits). את ה- NFT הטמיעה החברה במשחק היריות הטקטי שלה "Ghost Recon Breakpoint". בינתיים נראה שהגיימרים לא הביעו ענין מיוחד במערכת זו. (תודה לכלכליסט)
מקור: GamesIndustry.biz.
התגובה שלך: