אחת המחלוקות הגדולות ביותר לגבי השימוש ההולך וגובר בבינה מלאכותית גנרית היא שהחברות שמאמנות את דגמי הבינה המלאכותית הללו עשויות להשתמש בנתוני אינטרנט המוגנים בזכויות יוצרים על ידי יצרני התוכן.
שימוש שכזה הוביל למספר תביעות משפטיות שהוגשו נגד חברות בינה מלאכותית, כולל מיקרוסופט (Microsoft), על ידי עיתונים, מחברים וחברות מדיה אחרות שטוענות כי Copilot, ChatGPT ו-LLMs אחרים עוברים הכשרה על נתונים שאין להם את הזכות לגשת אליהם .
השבוע התראיין מוסטפה סולימאן, מנכ"ל חטיבת הבינה המלאכותית החדשה של מיקרוסופט, על ידי אנדרו רוס סורקין מ-CNBC, ראיון שפורסם בעמוד היוטיוב של חדשות NBC שבמרכזו הוא טען שכמעט כל דבר באינטרנט יכול לשמש באופן חופשי לאימון בינה מלאכותית.
בחלק של הדקה 13:34 של הסרטון, סורקין שאל את סולימאן על נושא הבינה המלאכותית הגנרטיבית שלוקחת נתונים מהאינטרנט ואם למודלים הללו יש, במילותיו של סורקין, "האם חברות הבינה המלאכותית גונבות למעשה את ה-IP של העולם?".
את התגובה של סולימן לא כל כך יאהבו היוצרים ואנשי התוכן ברשת האינטרנט, וזו הההצהרה שלו:
סולימן שמונה במרץ האחרון לתפקיד הבכיר, הוסיף ואמר כי קיימת קטגוריה נפרדת שבה אתר אינטרנט, מוציא לאור או ארגון חדשות יכולים להגיד במפורש "אל תסרקו אותי" מכל סיבה אחרת מלבד הוספה לאינדקס כדי שאנשים אחרים יוכלו למצוא את התוכן הזה. "זה תחום אפור, ואני חושב שזה יעבור דרך בתי המשפט".
נראה שהתשובה של סולימן מעידה על כך שמיקרוסופט, ואולי חברות בינה מלאכותיות אחרות, מאמינות שכמעט כל דבר באינטרנט יכול לשמש כדי להכשיר את המודלים שלהן, והחברות האלה לא צריכות לפצות את יוצרי התוכן הזה. טענה זו תגרום ככל הנראה להעלות עוד יותר בעיות משפטיות בחודשים ובשנים הקרובות.
החודש הודיעה אפל על כניסתה למרוץ ה-AI והכריזה על Apple Intelligence. מצטרפת נוספת באיחור היא אמזון, שבשבוע האחרון דווח כי היא מפתחת צ'אטבוט AI עם שם הקוד: "Metis", שיתחרה ב-ChatGPT.
התגובה שלך: