מארוול (Marvel) הכריזה על קומיקס שיהווה פריקוול לסרט "הנוסע השמיני: רומולוס" (Alien: Romulus), וציינה שהוא "יחשוף סיפור רקע מאיר עיניים מאחורי האיום העיקרי של הסרט". הקומיקס נכתב בשיתוף עם הצוות היצירתי שמאחורי הסרט החדש, כולל הבמאי פדה אלוורז ושותפו ליצירה רודו סיאגס. הקומיקס נועד להוות חיבור לסרט, ומתאר אירועים מוקדמים שהתרחשו לפני – אך קשורים קשר הדוק לסרט עצמו.
"הנוסע השמיני: רומולוס" הוא הפרק השביעי ביקום הקולנועי של "הנוסע השמיני" ומתרחש בין אירועי "הנוסע השמיני" (1979) לבין "שובו של הנוסע השמיני" (1986), בעקבות קבוצת קולוניסטים צעירים שמגלה תחנת חלל נטושה לכאורה ואת תושביה הקטלניים הקסנומורפים (Xenomorphs). הסרט מתואר על ידי אלוורז הבמאי ככזה שינסה "לחזור לשורשים".

הפריקוול של רומולוס נכתב על ידי זאק תופסון, אויר על ידי האומן דניאל פיצ'יוטו וחתומים על עיצוב העטיפה ליניל פרנסיס יו (ראשי), ביורן ברנס. הקומיקס הוא האחרון בסדרת הנוסע השמיני של מארוול, שפורסם תחת חותמו החדש של אולפני המאה ה-20.
בהודעה לעיתונות ממארוול, הסופר זאק תומפסון אמר ש"העבודה עם פדה אלוורז כדי ליצור פריקוול ל-Alien: Romulus היא הגשמת חלום אמיתית ואחריות שאני לא לוקח בקלות ראש. התוצאה היא סיפור מרגש ומפחיד שלאט לאט מתפתח למשהו בלתי צפוי לחלוטין".
Alien: Romulus #1 יגיע למדפים ב-16 באוקטובר מ-Marvel Comics (באותו היום שהסרט יגיע לבתי הקולנוע).