חברת Atlus הודיעה כי "Metaphor: ReFantazio" הגיע לסך מכירות של 1 מיליון עותקים ביום ההשקה הראשון שלו. בהודעה לעיתונות נפרדת, סגה (SEGA) מאשרת כי משחק ה-JRPG ששוחרר לאחרונה "השיג את המכירות המצטברות הגלובלי של מיליון יחידות", שלדבריה מורכב מ"המספר הכולל של משלוחי יחידות פיזיות ומכירות דיגיטליות".
כדי להבין את גודל ההצלחה, לשם השוואה, כש-Persona 5 שוחרר ביפן, הוא מכר 500,000 יחידות במהלך החודש הראשון שלו. כשהמשחק שוחרר מאוחר יותר ברחבי העולם, Atlus טענה בזמנו שפרסונה 5 מכר 1.5 מיליון יחידות במהלך חודש ההשקה שלו.
לפני P5, המשחק הגדול ביותר של החברה היה Persona 4: Golden, שנכון לשנת 2014 מכר 800,000 יחידות. המשחק שוחרר מאז בפלטפורמות מודרניות.
Metaphor: ReFantazio פותח על ידי Studio Zero וזהו המשחק המקורי הראשון של האולפן מאז הקמתו בשנת 2016 על ידי קטסורה האשינו, במאי סדרת Persona, מעצב הדמויות סייטוקו סויג'ימה והמלחין שוג'י מגורו.
המשחק זכה לביקורות לוהטות עם ציונים מושלמים רבים וציון ממוצע של 93 ב-PS5 נכון להיום, מה שהופך אותו לאחד המועמדים הבולטים להתמודד על התואר "משחק השנה 2024".
האולפן Studio Zero הוא אולפן השייך ל-Atlus, ומצטרף לעוד שני אולפנים כאלה, P-Studio ו-Team Maniax ששחררה לאחרונה את Shin Megami Tensei V: Vengeance.
Metaphor: ReFantazio שוחרר רשמית ב-11 באוקטובר למחשב, PS5, PS4 ו- Xbox Series X/S.