המשחק החינמי UFL שמנסה לקרוא תיגר על משחקים כמו FIFA/FC, מקבל סוף סוף תאריך יציאה וזה יקרה ב-12 בספטמבר, כפי שאושר על ידי Strikerz Inc, ומבחינת עיתוי זה שבועיים לפני יציאת המשחק FC 25.
החברה ציינה כי "לאחר מספר מבחני בטא מוצלחים, בהן נרשו יותר מ-1.5 מיליון הורדות במהלך סוף השבוע הראשון של הבטא, UFL מוכנה ומדהימה לצאת לדרך". בהתבסס על משוב קהילתי ממבחני הבטא הקודמים, Strikerz Inc ביצעה שיפורים משמעותיים במשחק לקראת תקופת הבדיקות האחרונה שנמשכה בין ה-2 ל-4 באוגוסט ובתוך קצת יותר מחודש, המשחק המלא (בחינם) ישוחרר להנאת כולם.
המוטו של UFL- משחק הוגן
בלב UFL עומדת הטענה שהמשחק הוא 'הוגן לשחקנים' ושהוא נותן עדיפות למיומנות על פני כל אלמנט אחר'. זהו מוטו די שאפתני ומציאותי שמתגמל אסטרטגיה והוא כבר הוכיח את עצמו כלהיט בקרב מעריצים ברחבי העולם, כך על פי החברה. משחק יחיד ומרובה משתתפים זה מתהדר בפונקציונליות חוצת פלטפורמות, מכניקת יצירת מועדון ומוויזואליות מרשימה ביותר שניתן למצוא במשחק ספורט, במיוחד כשמדובר במשחק בכורה, הודות למנוע הגרפי Unreal Engine 5.
אחד המשקיעים המפורסמים ביותר במשחק הוא הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו שהשקיע רבות במשחק במהלך סבב גיוס של 40 מיליון דולר. בנוסף, פירמינו וקווין דה בריינה חתמו כשגרירים.
באשר לרישיונות, החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם FIFPro, ארגון עולמי המייצג למעלה מ-65,000 כדורגלנים מקצועיים ובהן נמנות קבוצות כמו ווסטהאם יונייטד, ספורטינג, שחטאר דונייצק, בורוסיה מנשנגלדבאך, מונקו, בשיקטאש, סלטיק, ריינג'רס ועוד.
ל-Strikerz Inc יש מטרה נעלה באופק: 15 מיליון שחקנים תוך 12 חודשים. מאחר ומדובר במשחק חינמי, תהיה לו מערכת battle pass ומיקרוטרנסאקציות שזורות בו.
UFL ישוחרר בחינם ב-12 בספטמבר, 2024 ל- PS5 ול-Xbox Series X/S.