Close Menu
GameProGamePro
  • ראשי
  • חדשות גיימינג
    • ביקורות
    • PC
    • XBX
    • PS5
    • PS5 Pro
    • Switch
    • מובייל
    • VR
  • טכנולוגיה
  • בידור ופנאי
  • אודות
  • יצירת קשר
פייסבוק Threads X (טוויטר) Instagram WhatsApp Telegram
  • אודות
  • צור קשר
  • פרסמו אצלנו
X (טוויטר) פייסבוק Instagram YouTube Threads WhatsApp Telegram
GameProGamePro
  • חדשות
    • PC
    • PS5
    • XBSX
    • Switch
    • מובייל
    • VR
    • ביקורות
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • בידור ופנאי
    • סדרות טלוויזיה
    • קולנוע
GameProGamePro
  • חדשות
    • PC
    • קונסולות
      • PS5
      • XBSX
      • Switch
    • ביקורות
    • סקירות
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • בידור ופנאי
    • סדרות טלוויזיה
    • נטפליקס
    • קולנוע

עסקת ענק: EA רוכשת את Codemasters תמורת 1.2 מיליארד דולר

איתי בן טוב14 בדצמבר 2020אין תגובות
ea-games-codemasters
שיתוף
פייסבוק טוויטר Telegram WhatsApp העתק קישור

EA משתלטת על ז'אנר המרוצים ורוכשת את קודמסטרס וכעת היא הבעלים של הזיכיונות Need for Speed, F1, Grid, Project Cars, ו- Dirt


חברת אלקטרוניק ארטס (Electronic Arts) הסכימה לרכוש את המפתחת הבריטית המוערכת Codemasters בצעד שעשוי להפוך את הענקית האמריקאית לבעלת שליטה חסרת תקדים בז'אנר משחקי המרוצים. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של השנה הבאה תמורת שווי של 1.2 מיליארד דולר.

Sky News דיווחה לראשונה על התעניינותה של EA בקודמאסטרס בסוף השבוע, ואמרה כי החברה הבריטית הסכימה בעבר על עסקה של 970 מיליון דולר עם חברת Take-Two Interactive, הבעלים של Rockstar Games (סדרת GTA) שרצתה להרחיב את 2K Sports למשחקי מרוצים. העסקה הזאת לא יצאה לפועל, וכעת EA אישרה את ההסכם מוקדם הבוקר.

Codemasters היא מפתחת בריטית ותיקה מאוד, שנוסדה בשנות ה -80 ופיתחה להיטים כמו Dizzy עבור מערכות שהיו פופולריות בבריטניה כמו ZX Spectrum ו- Commodore 64. בעשורים האחרונים היא ידועה בעיקר בזכות פיתוח משחקי מירוצים כמו סדרת Dirt, Grid ו- Formula 1, ובשנה שעברה רכשה את המפתחת שעומדת מאחורי Project Cars.

EA, כמובן, מחזיקה בזיכיון Need for Speed, כך שתוספת Codemasters תעניק לה שליטה נוספת על נתח ענק משוק משחקי המירוצים. המתחרות העיקריות יהיו גראן טוריסמו (Gran Turismo) של סוני וסדרת פורזה (Forza) של מיקרוסופט, שתיהן בלעדיות לפלטפורמות הקונסולות וימשיכו כך גם בעתיד עם דור הקונסולות הנוכחי (PS5 | XSX) .

EA מקבלת שליטה כמעט מוחלטת בז'אנר המרוצים

"אנו מאמינים שיש הזדמנות אמיתית להפגיש את Codemasters ו- Electronic Arts כדי ליצור משחקי מרוצים חדשים ומדהימים עבור האוהדים", אומר בהצהרה מנכ"ל EA, אנדרו ווילסון. "הענף שלנו הולך וגדל, קטגוריית המרוצים הולכת וגדלה, וביחד נהיה מובילים בעידן חדש של בידור ומרוצים."

אנדרו ווילסון-- EA
מנכ"ל EA, אנדרו ווילסון

"ל-EA יש שאיפה משותפת להוביל את קטגוריית מרוצי משחקי הווידאו", אומר יו"ר קודמיסטרס גרהרד פלורין. "דירקטוריון Codemasters מאמין בתוקף שהחברה תפיק תועלת מהידע, המשאבים וההיקף הגלובלי הנרחב של EA – הן באופן ספציפי ובתחום המרוצים. אנו מרגישים שהאיחוד הזה יספק עתיד מרגש ומשגשג עבור Codemasters, שיאפשר לצוותים שלנו ליצור, להשיק ולשרת משחקים גדולים וטובים יותר לקהל נלהב ביותר. "


 

קישור המוביל לערוץ הטלגרם של גיימפרו
Dirt ea play formula 1 GRID משחק מירוצי מכוניות משחקי המירוצים משחקי מכוניות משחקי מרוצים
ערוץ ה-Google News של גיימפרו ערוץ ה-WhatsApp של גיימפרו
שיתוף טוויטר פייסבוק Telegram WhatsApp העתק קישור
מערכת התגובות
התראה
0 תגובות
החדש יותר
הישן יותר הבולט ביותר
פידבקים
צפו בכל התגובות
GamePro
RSS Threads פייסבוק X (טוויטר) WhatsApp Telegram
  • רוטר מבזקי חדשות
  • רוטר סקופים
  • לוח שנה עברי
  • אתר זה נבנה ועוצב על-ידי קידומא | דיגיטל קריאייטיב
כל הזכויות שמורות לגיימפרו ישראל © 2025

הקלידו מילת חיפוש

wpDiscuz