אחרי שסטים הודיעה כי תאפשר לשחקנים לסנן משחקים כך שניתן יהיה לגרוע משחקים שבפיתוח שלהם נעשה שימוש באמצעות או בעזרת בינה מלאכותית (AI) גנרטיבית, חברות פיתוח נאלצות לחשוף את המידע הזה. כעת גם נחשף מה שרבים כבר העריכו, קול אוף דיוטי – בלאק אופס 6 נמצא ברשימה הזו.
אמנם לא ברור באיזו מידה AI גנרטיבי משמש בפיתוח המשחק, אך עמוד הסטים כולל כעת סעיף גילוי תוכן שנוצר על ידי AI שמצהיר בפשטות: "הצוות שלנו משתמש בכלי AI גנרטיביים כדי לעזור לפתח כמה נכסי משחק".
חלק מהשחקנים מאשימים את אקטיביז'ן (Activision) בשימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית כבר מספר חודשים, הבולט שבהם בדצמבר האחרון כאשר העדכון של עונה 1 Reloaded הגיע ל-Black Ops 6.

כפי שדווח על ידי 80 Level בזמנו, עדכון העונה כלל מסך טעינה המציג איור של זומבי סנטה עם סימנים מסגירים של AI, כגון סרטים מוזרים למראה על החבילה שלו, ידו השמאלית בתנוחה לא טבעית וליד ימין שלו התגלו שש אצבעות.
מאז ינואר 2024 סטים דורשת ממפתחים לחשוף את השימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית כחלק מתנאיה, מה שהוביל לכמה לתהות מדוע Call of Duty לא הציג גילוי כזה בעמוד המשחק. כעת אתר החדשות CharlieIntel שעוקב אחרי כל פיפס בסדרת המשחקים הזו, הבחין כי עמוד המשחק כולל סוף סוף גילוי AI, אם כי מעורפל שלא מפרט בדיוק אילו נכסים בתוך המשחק נוצרים AI.
מכיוון ש-Call of Duty מופיע כרגע בראש הרשימה של SteamDB, סביר להניח שהנוכחות של חשיפת הבינה המלאכותית שלו התגלתה רק לאחרונה על ידי שחקנים שבחנו את התכונה החדשה של SteamDB.

בסקר GDC שפורסם בינואר 2024, כמעט 50% מהמפתחים אמרו שכלי AI גנרטיביים נמצאים בשימוש במקום העבודה שלהם, כאשר 84% אמרו שהם מודאגים מהשימוש בהם. 31% מהנשאלים אמרו שהם משתמשים באופן אישי בכלים כמו ChatGPT, DALL-E, GitHub Copilot או Adobe Generative Fill בחברה שלהם, בעוד 18% נוספים אמרו שלא, ושיש כלים אחרים במקום העבודה שלהם.
AI Muse– עתיד המשחקים של מיקרוסופט
בשבוע שעבר הציגה מיקרוסופט (Microsoft), שהיא חברת האם של אקטיביז׳ן, את Muse, מודל בינה מלאכותית חדשני שמטרתו לחולל מהפכה באופן שבו נוצרים ונחווים משחקי וידאו. הוא מבין לעומק סביבות תלת-ממדיות, פיזיקת משחקים ואינטראקציות שליטה בשחקנים, ומאפשר יצירת משחק קוהרנטית ומגוונת.
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, אישר כי החברה עובדת על סדרת משחקי וידאו שישתמשו ב-Muse, טכנולוגיית הבינה המלאכותית הגנרטיבית החדשה של החברה.

בפרזנטציה של Muse, מיקרוסופט הסבירה כיצד הבינה המלאכותית השתמשה בנתונים מהמשחק Bleeding Edge (2020) של Ninja Theory כדי ליצור באופן אוטונומי סביבות חזותיות. בראיון לפודקאסט Dwarkesh, סאטיה נאדלה השווה את ההשפעה של Muse לפעם הראשונה שהוא חווה מודלים אחרים של בינה מלאכותית גנרטיבית, כמו ChatGPT. לדברי הבכיר, למיקרוסופט כבר יש תוכניות לשלב את הטכנולוגיה הזו בכמה כותרים בקטלוג שלה.