פרט משמעותי מההכרזה הגדולה של חברת אפל ׁ(Apple) לסדרת המכשירים החדשה שלה, האייפון 16, לא נחשף באותו הערב. כעת, החברה מאשרת רשמית כי לסדרת האייפון 16 יש 8GB של זיכרון RAM, מהדגם הבסיסי ועד ל-16 Pro Max, והכל בזכות Apple Intelligence. סמנכ"ל טכנולוגיית החומרה של אפל, ג'וני סרוג'י (הישראלי), אישר זאת בראיון ל-, שפורסם אתמול, וזוהה לראשונה על ידי 9to5Mac.
סרוג'י הסביר בראיון כי "DRAM הוא היבט אחד" בכל הנוגע להחלטה על מאפייני החומרה הדרושים עבור Apple Intelligence, ואמר כי התכונה "גרמה לנו להאמין שאנחנו צריכים להגיע ל-8GB". הוא הוסיף כי זיכרון ה-RAM הנוסף "יעזור מאוד" למשימות כמו משחקים מתקדמים במכשירים.
בראיון הארוך שלמעלה, סרוג'י מעביר 17 דקות בדיון בפילוסופיית ביצועי החומרה של החברה, במאפיינים של שבבי A18 בטלפונים החדשים, בגישה של אפל לעיצוב תרמי ועיבוד וידאו ותמונה של אייפון 16 ו-16 פרו.
למרות שאפל לא ציינה בהכרזה כמה זיכרון RAM יש לסדרת ה-iPhone 16, האתר MacRumors גילה הפניות למספר 8GB ב-Xcode לאחר הכרזת המכשירים. אפל, שאינה יצרנית החומרה היחידה שהגבירה לאחרונה את זיכרון ה-RAM כדי להציע בינה מלאכותית, אמרה שמערכת ההפעלה החדשה, ה-iOS 18 תתקשה להביא את Apple Intelligence לאייפון 15 ('הרגיל'), שיש לו רק 6 ג'יגה-בייט של זיכרון RAM, כאשר מערך התכונות יושק.

מלבד סדרת ה-iPhone 16, ה-iPhone 15 Pro וכמובן האייפון 15 פרו מקס יהיו המכשירים הנוספים והיחידים מלבד הסדרה החדשה שיתמכו בזה.
אפל ׁטוענת שמעבדי ה-A18 החדשים שלה יסייעו לגרפיקה מהירה יותר עם מעקב קרניים במכשירי האייפון החדשים שלה. האייפון 16 החדש יספק חוויות משחקים טובות יותר, עם ביצועים מתמשכים גבוהים ב-30% מהדגם של השנה שעברה (אייפון 15) וגישה ליותר כותרי AAA, אמרה החברה. בעמוד האייפון 16 היא מציגה 40% שיפור לעומת האייפון 15, 50% שיפור לעומת האייפון 14 ו-70% שיפור לעומת האייפון 13 בעיבוד גרפי.
אייפון 16 – מחירים וזמינות בישראל
סדרת אייפון 16 צפויה להגיע לישראל בגל השני של ההפצה שנקבע לתאריך ה- 26 בספטמבר, בדיוק בזמן לפני ראש השנה.
לקוחות בישראל יכולים לבצע כבר מהיום הזמנה מראש למכשירי האייפון החדשים וחברת פלאפון פרסמה את המחירים למכשירי סדרת אייפון 16 שזוכים להתייקרות השנה והם כדלקמן: אייפון 16 בנפח 128GB יעלה 4,099 ש״ח, נפח של 256GB במחיר של 4,649 ש״ח. אייפון 16 פלוס במחיר של 4,649 ש״ח לנפח 128GB ו- 5,099 לנפח 256GB.
גם דגמי הפרו יהיו יקרים יותר השנה, כשהגם הבסיסי של האייפון 15 פרו בנפח 128GB יעלה 5,199 ש״ח, דגם 256GB יעלה 5,749 ש״ח. אייפון 16 פרו מקס יעלה 6,149 ש״ח לדגם 256GB ו- 7,149 לדגם 512GB.