לאחר שנים של ציפייה ותיאוריות מצד הקהילה, נראה ש-Ubisoft נערכת להחזיר את הגלגל לאחור אל הנקודה שבה הכל התחיל. דיווחים עדכניים המבוססים על הדלפות מאתרים מובילים כמו TechPowerUp ו-Insider Gaming חושפים תמונה ברורה: הרימייק של Assassin's Creed 1 נמצא על שולחן השרטוטים והוא עתיד להיות הפרויקט הבא בתור.
האסטרטגיה החדשה של יוביסופט: בין נוסטלגיה לחדשנות
המהלך לא מגיע בחלל ריק. מנכ"ל החברה, איב גיימו, כבר רמז בעבר על הכוונה לבצע מודרניזציה למותגי העבר של החברה. כעת מתברר שהרימייק של המשחק הראשון הוא חלק מגל של שחזורים, כאשר הראשון שבהם הוא Black Flag Resynced שצפוי לנחות בחנויות כבר ביולי הקרוב. הצלחתו של הפרויקט הזה תהיה המצפן של החברה; אם השחקנים יצביעו ברגליים (ובארנקים), הדרך להשקעה מאסיבית בדמותו של אלטאיר תהיה סלולה ובטוחה.
איך זה בדיוק יקרה: מתיקון ליקויים ועד מנוע גרפי חדש !
אחד הדגשים המרכזיים שעולים מהדיווחים הוא הכוונה לא רק "לצבוע מחדש" את המשחק, אלא לטפל בבעיות הליבה שלו. בעוד שהמשחק המקורי מ-2007 זכור בזכות האווירה והסיפור שלו, הוא סבל ממבנה משימות חוזר על עצמו. הציפייה בקרב המומחים היא שיוביסופט תטמיע מערכות משחקיות מודרניות,
שימוש בנכסים קיימים (Assets) AC Mirage מתרחש בבגדאד של המאה ה-9. הרימייק של המשחק הראשון מתרחש בירושלים, עכו ודמשק של המאה ה-12. מבחינה ארכיטקטונית, סגנון בנייה, צמחייה ואפילו טקסטורות של חול ואבן – יש דמיון אדיר. עבור יוביסופט, להשתמש בבסיס הגרפי של מיראז' כדי לבנות את ירושלים זה חיסכון אדיר בזמן ובמשאבים. מיראז' פותח במקור כדי להחזיר את הסדרה לסגנון הישן: התמקדות בהתגנבות (Stealth), פארקור עירוני צפוף והתנקשויות מתוכננות, במקום עולם פתוח אינסופי בסגנון RPG. מאחר שזה בדיוק ה-DNA של המשחק הראשון, המכניקות של מיראז' (כמו מערכת הזיהוי של האויבים או הטיפוס) הן ה"שלד" הכי מתאים שיש ליוביסופט כרגע בשביל רימייק לאלטאיר.
שיתוף פעולה חובק עולם
מאחורי הקלעים, הפיתוח מסתמן כמאמץ קבוצתי אדיר. בדומה לרימייק של "בלאק פלאג", שבו לקחו חלק מעל עשרה סניפים של יוביסופט ברחבי הגלובוס (מסינגפור ועד בורדו), גם הרימייק של AC1 צפוי ליהנות ממשאבים דומים. המטרה היא להשתמש בטכנולוגיית הדור הבא כדי להפיח חיים חדשים במזרח התיכון של המאה ה-12, תוך שמירה על הנימה הקודרת והפילוסופית שהפכה את המשחק הראשון ליצירת מופת.
מבט לעתיד
למרות שטרם פורסם תאריך יעד רשמי, העובדה שהדלפות מתחילות לצוף במקביל לאישור התוכניות הכלליות של יוביסופט מעידה שהעבודה כבר בעיצומה. השחקנים, שכבר הספיקו לבקר ביפן עם Shadows, עשויים למצוא את עצמם בקרוב מאוד חוזרים לנעליו של המתנקש המקורי, בגרסה שתנסה לעשות צדק עם המורשת של אלטאיר ודזמונד מיילס.



