יוביסופט מפטרת 33 עובדים באולפן שלה בטורונטו

פחות מחודש לאחר שהצטרפה לעבודה על הגרסה המחודשת של "הנסיך הפרסי: חולות הזמן", החברה מפטרת 33 עובדים "כדי להבטיח שהיא תוכל לעמוד במפת הדרכים השאפתנית שלה"
באנר TMS

גל הפיטורים שתקף את תעשיית הגיימינג מתחילת 2023 ממשיך להכות עד היום, והבאה בתור היא חברת יוביסופט (Ubisoft) שמאשרת כי 33 עובדים באולפן שלה בטורונטו הולכים הביתה.

האולפן יוביסופט טורונטו עומד מאחורי המשחקים Far Cry 5, Far Cry 6, Watch Dogs Legion והגרסה המחודשת של Splinter Cell שמתוכננת לצאת בעתיד אך אין לה תאריך יציאה.

מה שמפתיע בכל הסיפור כאן, הוא שרק בתחילת החודש הודיעה יוביסופט טורונטו כי היא מצטרפת לצוותי הפיתוח של הרימייק למשחק "הנסיך הפרסי: חולות הזמן" (Prince of Persia: Sands of Time), לצד יוביסופט מונטריאול.

מאז הודעה זו זכינו לצפות בתצוגה של Ubisoft Forward כעבור מספר ימים, בה נחשף חלון שחרור למשחק והוא ישוחרר ב-2026.

בהודעת הבהרה בנוגע לפיטורים שנשלחה לאתר PC Gamer, אמרה החברה:

יוביסופט טורונטו החליטה לערוך התאמה ממוקדת כדי להבטיח שהיא תוכל לעמוד במפת הדרכים השאפתנית שלה. למרבה הצער, זה ישפיע על התפקידים של 33 חברי צוות שיעזבו את יוביסופט. אנו מחויבים לספק להם תמיכה מקיפה, כולל פיצויים וסיוע בקריירה, כדי לסייע במעבר הזה.

הנסיך המנחוס

הרימייק ל"הנסיך הפרסי: חולות הזמן" הוכרז בספטמבר 2020, והיה בפיתוח במשך שנתיים וחצי באולפנים ההודיים Ubisoft Pune ו-Ubisoft Mumbai, והוא תוכנן לצאת בינואר 2021.

אבל בעקבות תגובה שלילית לטריילר החשיפה של המשחק, (כן, גם חברות ענק נפגעות מתגובות ברשת) הוא התעכב מספר פעמים, ובשנה שעברה הוכרז שיוביסופט מונטריאול, שיצרה את ה-Sands of Time המקורי של 2003, השתלטה על חובות הפיתוח.

לטענת יוביסופט, הפיטורים לא ישפיעו על שום עבודה מתמשכת: "התוכנית שלנו נשארת ללא שינוי, והצוותים שלנו עובדים כדי לספק את הגרסה המחודשת של Splinter Cell ופרויקטים אחרים בסטודיו", אמרה בהודעה.

הטיזר האחרון למשחק "הנסיך הפרסי: חולות הזמן" ששודר במהלך האירוע של יוביסופט, איכזב מעריצים רבים בשל אורכו הקצרצר (31 שניות) ובשל העובדה שהוא לא הציג שום דבר מלבד נר דולק על רקע חלון פתוח ושמי פרס.

גל הפיטורים הקשה בהיסטוריה של התעשייה

על פי האתר Game Industry Layoffs רק השנה פוטרו 10,800 עובדים (2024), לעומת 9,000 בכל שנת 2023 ואנחנו רק במחציתה. בחודש שעבר הודיעה סקוור אניקס (Square Enix) כי היא נאלצת לפטר עובדים בארה"ב ובאיחוד האירופי כחלק מארגון מחדש.

חברת מיקרוסופט (Microsoft) הודיעה בתחילת חודש שעבר שהיא סוגרת ארבעה אולפנים, כשהבולט שבהם היה טנגו גיימוורקס (Tango Gameworks). מהלך זה נעשה כחלק מהשינויים שקורים בתוך חברת הבת בת'סדה (Bethesda), אותה רכשה מיקרוסופט ב-2020 בעבור 7.5 מיליארד החבר גם פיטרה 1,900 עובדים בתחילת השנה ממחלקת האקסבוקס, חלקם עובדי Activision Blizzard, אותה שרכשה בעסקת הענק בשווי 69 מיליארד דולר.

באפריל האחרון הודיעה 'טייק טו' (Take-Two) שהיא מקצצת 5% מכוח האדם, שבועות ספורים בלבד לאחר שרכשה את מפתחת סדרת בורדרלנדס ("גירבוקס"), בעסקה בשווי 460 מיליון דולר. סוני (Sony) שלחה הביתה 900 עובדים + 250 שהיא מתכוונת לשחרר בקרוב ואפילו מפתחת פורטנייט, אחד המשחקים המצליחים והרווחיים בעולם, אפיק גיימס (Epic Games) שלחה הביתה 800 עובדים.

וזה נמשך. בפברואר השנה הודיעה חברת EA על גל פיטורים שני ושלחה הביתה 700 עובדים וגם ריוט גיימס (Riot Games), מפתחת League of Legends וולורנט, פיטרה 11% מכוח העבודה שלה. באמצע 2023 הודיעה IO Interactive, מפתחת סדרת היטמן, כי היא פיטרה 50% מכוח האדם שלה.

החברה הגדולה היחידה שעד היום לא הודיעה על קיצוצים או פיטורים היא קאפקום (Capcom) שאפילו העלתה תחזיות לאחרונה.

כל החדשות אצלכם בנייד

בטלגרם ובווטסאפ

לוגו רשמי של טלגרם
לוגו רשמי של whatsapp
שיתוף:
מערכת התגובות
התראה
0 תגובות
פידבקים
צפו בכל התגובות